Bij een explosie bij een concertzaal in Manchester zijn zeker negentien doden en 59 gewonden gevallen. De politie gaat vooralsnog uit van een terreuraanslag, melden de BBC en Sky News. De ontploffing deed zich voor kort na afloop van een concert van Ariana Grande. In de zaal, de Manchester Arena, brak paniek uit. De explosie gebeurde rond 23.30 uur buiten bij de ingang van de Manchester Arena, zo meldt de concertzaal.

De anti-terreureenheid van het Verenigd Koninkrijk is momenteel in Londen bijeen en werkt nauw samen met Britse ministerie van Binnenlandse Zaken.De oorzaak van de explosie is vooralsnog onbekend. Diverse media op basis van ooggetuigen dat een gasfles die gebruikt werd om ballonnen op te blazen zou zijn ontploft.

’Verschrikkelijke dingen gezien’
Op sociale media zijn beelden te zien van tientallen ziekenwagens die door de straten van Manchester rijden. Het metroverkeer bij Manchester Victoria ligt stil. „Een explosie duwde me meters achteruit. Ik denk dat er veel slachtoffers zijn gevallen en heb verschrikkelijke dingen gezien”, zei een ooggetuige tegen de BBC. „Het was een enorme klap, ik voelde de drukgolf op mijn borst. Iedereen haastte zich naar de uitgang. Mensen lieten in paniek al hun spullen achter.”Populair bij tienermeisjes
De politie van Manchester roept mensen op niet naar de Arena te komen. De zaal waar de Amerikaanse artieste optrad heeft een capaciteit van 23.000 mensen. De wereldberoemde zangeres, die vooral populair is bij tienermeisjes, is ongedeerd volgens haar management.

 

Bron: Telegraaf.nl 23-05-2017