De Duitse politie is op zoek naar een vluchtauto met een buitenlands kenteken. Die auto zou betrokken zijn bij de aanval op de spelersbus van voetbalclub Borussia Dortmund, zo meldt het Duitse Bild.
De zoektocht naar de auto zou kort na de aanslag zijn gestart. In een heg waar de spelersbus langsreed, lagen explosieven. Volgend Bild zou het gaan om ,,een bijzondere variant van pijpbommen''.

Volgens de politie ging het bij de explosie bij de spelersbus van Borussia Dortmund om een gerichte aanslag op de selectie van de Duitse ploeg. Dat heeft politiechef Gregor Lange gezegd na de drie explosies.
De spelers waren op weg van het hotel naar het stadion voor de wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tegen AS Monaco. Er is ook een brief gevonden bij de plek van de explosie. Hierin wordt  de actie opgeëist, maar de echtheid van de brief wordt onderzocht, aldus Lücke.

De ontploffingen beschadigden de bus op drie plekken; enkele ruiten sneuvelden. Speler Marc Bartra van Borussia raakte  gewond door rondvliegend glas en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De Spanjaard moet geopereerd worden aan een gebroken botje in zijn hand. Dat heeft de woordvoerder van de Duitse voetbalclub bekend gemaakt.

Ook Dortmund-speler Bartra raakte gewond door de explosie. Hij moest aan zijn pols en arm geopereerd worden. Een agent die als begeleider p een motor voor de bus uitreed, liep gehoorschade en een shock op.

De wedstrijd werd dinsdagavond uitgesteld en wordt nu woensdagavond gespeeld. De veiligheidsmaatregelen worden aangescherpt. Ook worden beide teams extra beveiligd. "We zullen er alles aan doen wat er in onze mogelijkheid ligt om er voor te zorgen dat de wedstrijd veilig zal verlopen'', aldus Lange.

 

Bron: Telegraaf.nl 11-04-2017