De terreuraanslag van Islamitische Staat op de luchthaven van Zaventem is deels gefinancierd met Brits geld dat als huursubsidie bedoeld was. Dat bericht de Volkskrant op basis van een rechtszaak in Zuid-Londen, waar een Belgische koerier uit Birmingham schuldig is bevonden aan terroristische activiteiten.

De man, Zakaria Boufassil (26) schonk terrorist Mohammed Abrini, 'de man met de hoed', vorig jaar zomer in een park van Birmingham 3000 Britse pond (3549 euro). Het geld was afkomstig van de bankrekening van Anouar Haddouchi, een Belg die ook in Birmingham woonde. Op de rekening stond in totaal 5413 pond (6404 euro) aan ten onrechte betaalde huursubsidie, aangezien Haddouchi en zijn vrouw Julie Maes het land al hadden verlaten om zich bij Islamitische Staat aan te sluiten. De gemeente bleef het geld echter gewoon overmaken.

Mogelijke doelwitten
Abrini was in opdracht van Abdelhamid Abaaoud, een van de centrale figuren van de aanslagen in Parijs, in de Engelse stad. Hij maakte er onder andere foto's van het Grosvenor casino en het winkelcentrum Bull Ring. Ook bezocht hij het voetbalstadion Old Trafford in Manchester. De plekken waren mogelijke doelwitten voor terreuraanslagen. 

 

Bron: AD.nl 07-12-2016