Debbie Wasserman Schultz, de voorzitter van de Democratische Partij in de Verenigde Staten, neemt ontslag aan het einde van de Democratische conventie. Wassermans Schultz was in het oog van de storm beland nadat uit gelekte e-mails bleek dat de partijleiding de kant van Hillary Clinton koos in haar strijd tegen Bernie Sanders.

In aanloop naar het Democratisch partijcongres lekte Wikileaks een pakket van 20.000 mails van de Democratic National Committee (DNC). Die e-mails schetsen een nogal onfris beeld van de manier waarop, in de voorverkiezingen, de strijd met rivaal Bernie Sanders is gevoerd. In een van de mails omschrijft Wasserman Schultz een vertegenwoordiger van Sanders als 'een verdomde leugenaar'.

De voorzitter van de Democratische partij werd afgelopen weekend door verschillende partijbonzen onder druk gezet om een stap opzij te zetten. Er werd namelijk gevreesd dat de onrust over haar positie de conventie zou overschaduwen die maandag in Philadelphia begint. Eerder werd zondag bekend dat ze geschrapt werd van de lijst met sprekers. Nu kondigt ze zelf aan dat ze aan het eind van die conventie zal opstappen als voorzitter.

 

Bron: AD 25-07-2016