Bij een schietpartij in de Amerikaanse plaats Baton Rouge (Louisiana), waar onlangs een zwarte cd-verkoper werd gedood door een agent, zouden zondagochtend lokale tijd drie agenten zijn omgekomen en enkelen zwaargewond geraakt. Dat meldt de burgemeester. Een verdachte is overmeesterd en doodgeschoten. Enkele Amerikaanse media melden dat er een vierde agent is overleden.

De agenten werden onder vuur genomen nadat ze waren uitgerukt na een melding over schoten, zei burgemeester Kip Holden tegen NBC News. Mogelijk zijn andere verdachten ontkomen en met behulp van een robot wordt onderzocht of er explosieven zijn.

Eerder schreven Amerikaanse media tegenstrijdige berichten over het aantal doden en gewonden.

De schietpartij vond plaats in de omgeving van het hoofdbureau van de politie in de Amerikaanse stad in de staat Louisiana. De politie is massaal uitgerukt. Een buurtbewoner heeft verklaard dat hij tien tot twaalf schoten hoorde. Een getuige zegt tegen de zender WBRZ dat een man schietend uit een winkelcentrum kwam lopen. De schutter was gekleed in het zwart en bedekte zijn gezicht.

Cd-verkoper
Bijna twee weken geleden werd de 37-jarige zwarte cd-verkoper Alton Sterling tijdens zijn aanhouding met meerdere kogels van dichtbij gedood door twee blanke politieagenten. De beelden, ook die van andere, soortgelijke incidenten, leidden tot woede over de manier waarop politieagenten vaak zwarte verdachten tegemoet treden.

In Dallas in Texas opende eerder deze maand een legerveteraan tijdens een demonstratie tegen het politiegeweld het vuur op politieagenten, waarbij hij vijf agenten doodde en negen anderen verwondde. De politie zette een robot met een explosief in om de schutter, Micah Johnson, uit te schakelen.

In Baton Rouge werd dit weekeinde een mars tegen politiegeweld gehouden.

 

Bron: Telegraaf 17-07-2016