Kort voor hij aftrad als leider van UKIP probeerden twee gewapende mannen twee verschillende bijeenkomsten binnen te komen. Hun doel was duidelijk: Farage uitschakelen.

Deze maand is Nigel Farage flink onder vuur komen te liggen omdat hij onlangs aankondigde niet door te gaan als leider van UKIP. Voor veel mensen was dit een teken dat hij ‘wegliep van zijn verantwoordelijkheden.’ Ja, hij had jaren voor een Brexit gepleit, maar nu het daadwerkelijk zo ver was had hij de moed niet om dat proces te begeleiden.

Wat een lapzwans! Angsthaas!

Nou, dat ligt toch even anders. Het is namelijk bekend geworden dat Farage tijdens de Leave campagne twee keer het doelwit was van een politieke aanslag.

At least two would-be attackers were caught trying to smuggle knives into campaign rallies attended by UKIP leader Nigel Farage before he stood down, it has been revealed.

En dat is niet alles:
Breitbart London reported in January on the fury of senior UKIP sources after details of an apparent plot to assassinate Mr. Farage were leaked to the national press. The UKIP leader was involved in an car accident on a French motorway after the wheel nuts on his Volvo estate came loose and a wheel fell off.

Mr. Farage was told by investigating police that the nuts holding the wheel in place had been loosened deliberately.

Met andere woorden, in januari van dit jaar was Farage betrokken bij een auto-ongeluk omdat een wiel van zijn Volvo opeens losschoot. De politie vertelde hem later dat iemand dat wiel bewust los had gemaakt. Het ‘ongeluk’ was dus een mislukte aanslag.

Dat is al erg genoeg, maar het wordt nog schokkender. Niet alleen Farage zelf wordt met de dood bedreigd, maar dat geldt ook voor zijn 11-jarige en 16-jarige dochters.

Eén bron die dichtbij Farage staat legt uit aan de Express-krant:

“Hij maakte zich ernstig zorgen over alle doodsbedreigingen. Ze maakten hem echt van stuur.”

Iemand anders voegt daar aan toe tegen de krant de Sunday Times:

“Toen hij nog een campagne had om voor te vechten accepteerde hij die shit allemaal. Hij rent niet weg voor dit soort bedreigingen maar dit hoort er nu wel bij, in deze tijden, zeker voor een politicus die zoveel mensen tegen zich in het harnas heeft gejaagd.”

En daar heeft Farage nu gewoon genoeg van. Dat hij zelf al jarenlang in gevaar is, oké, maar geen vader die het risico wil nemen dat zijn dochters uiteindelijk het slachtoffer worden van mensen die hém haten.

Daarom is het begrijpelijk dat Farage af is getreden als UKIP-leider, maar helaas betekent dit wel dat radicaal-links voor de zoveelste keer wint. Deze mensen hebben er geen enkele moeite mee om te intimideren en zelfs om geweld te gebruiken; in hun ogen is alles geoorloofd in de ‘politieke oorlog.’ Het is maar de vraag wat wij als rechts daar tegenover kunnen zetten.


Bron: de dagelijkse standaard 12-07-2016