Wereld

Premier Andrej Babis van de Tsjechische Republiek heeft kenbaar gemaakt dat zijn land de aanwezigheid in Jeruzalem gaat vergroten door daar een honorair consulaat te openen. Het Centraal-Europese land wil haar ambassade niet naar Jeruzalem verhuizen in lijn met het EU-standpunt hieromtrent.

Lees meer...

De onlangs benoemde Antisemitisme commissaris van de Duitse regering heeft de knuppel in Merkels hoenderhok gegooid door het bepleiten van een hernieuwde inspanning tegen antisemitische haat die leeft binnen islamitische gemeenschappen bij onze oosterbuur. Felix Klein deed zijn oproep nadat een keppel-dragende Joodse man eerder deze week in Berlijn op klaarlichte dag door enkele moslims was geslagen met een riem en – in het Arabisch – voor “Jood” was uitgescholden.

Lees meer...

‘De Volkskrant kopte woensdag “Hoe Joden met hulp van Amerikaanse Financiers de Al-Wadstraat in Jeruzalem van moslims proberen af te pakken”. Het stigmatiseren van Joden is journalisten niet vreemd de laatste jaren. Inhoudelijk gaat het artikel over een aantal kolonisten, maar kennelijk is elke Jood een kolonist.

Lees meer...

De Amerikaanse Senaat heeft maandag met 90 tegen 0 stemmen een resolutie aangenomen, die bevestigt dat een verenigd Jeruzalem de hoofdstad van Israël is en voor altijd blijft. De resolutie was ingediend ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de hereniging van Jeruzalem na de Zesdaagse Oorlog in 1967.

Lees meer...

‘Iedere dag leer ik Franse woorden, twee maanden geleden een zeldzame: défenestrer. Iemand uit het raam gooien. Het stond in een krant, in het verhaal van Sarah Halimi, een Joodse vrouw van 66, een arts. Zij woonde al dertig jaar in een flat in het 11e arrondissement van Parijs, sinds een paar jaar nog als enige Jood tussen islamitische nieuwkomers. Op 4 april dit jaar werd ze een uur lang geslagen en gemarteld door een indringer.

Lees meer...

Dinsdag lokale tijd laat de politie in Melbourne weten de gijzeling die een dag eerder in de Australische stad plaatsvond, als terreurdaad te zien. Ook premier Malcolm Turnbull spreekt van een terroristische actie.
Volgens buitenlandse media besloten de autoriteiten tot dat onderzoek na een bericht op de website Amaq, waarin Islamitische Staat meldt dat een lid van de terreurorganisatie verantwoordelijk was.

Lees meer...

Bij een aanslag zaterdagnacht is een bestelauto ingereden op voetgangers op de London Bridge in de Engelse hoofdstad Londen. Daarna vond een steekpartij plaats bij Borough Market.
Bij de aanslagen zijn zeven doden gevallen, liet de politie zondag weten tijdens een persconferentie. Nog eens 48 gewonden zijn opgevangen in vijf ziekenhuizen. Sommigen van hen zijn zwaargewond.

Lees meer...

Meer artikelen...

Subcategorieën