Recent - Nederland

Kinderen van mensen met een laag inkomen hebben, met geld van de gemeente Amsterdam, godsdienst- en koranlessen gehad in de meest omstreden moskeeën van de stad. Dat blijkt uit een steekproef die wethouder Arjan Vliegenthart op verzoek van de raad heeft gemaakt.

Lees meer...

Bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen zijn ruim 7600 stemmen niet meegeteld. De fout kan niet meer worden hersteld. Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) heeft de Tweede Kamer dinsdagavond geïnformeerd over de blunder. Hij bezweert dat de misser geen invloed heeft gehad op de uitslag.

Lees meer...

Gemeenten nemen maatregelen om overlast tijdens de ramadan te voorkomen. Dat blijkt uit een rondgang van De Telegraaf. Zo zet de gemeente Haarlem extra politie in en geldt in Gouda opnieuw een samenscholingsverbod. Landelijke maatregelen blijven echter uit.
Tijdens de vastenmaand wordt door moslims overdag niet gegeten en gedronken, maar zijn er na zonsondergang wel bijeenkomsten met familie en vrienden. Bij jongeren leidt dat nogal eens tot luidruchtig samenzijn op straat, met veel gepraat en auto’s met ronkende motoren.

Lees meer...

Protestantse en rooms-katholieke basisscholen in Den Haag zwakken het christelijk karakter van hun paasvieringen af om ouders van islamitische leerlingen te behagen. Soms wordt de bovenkant van paasstokken afgebroken als leerlingen niet mogen rondlopen met een kruis.

Lees meer...

De 900.000 Nederlanders die pufjes tegen astma gebruiken zijn dikker en zwaarder dan mensen die geen inhalators nodig hebben. Dat blijkt uit Rotterdams onderzoek.

Lees meer...

Meer artikelen...