Typography

De Libanese overheid heeft protest aangetekend tegen het verschijnen van de film ‘Wonder Woman’ omdat de hoofdrol wordt vertolkt door een Israëlische actrice. Het ministerie van Economische Zaken in Beiroet heeft een officieel verzoek ingediend bij de filmzalen in het land om de Hollywood-film te boycotten. Het feit dat model en actrice Gal Gadot de rol van Wonder Woman vertolkt, gaat de Libanese ambtenaren te ver.

De actie wordt ondersteund door vijf andere overheidsdiensten.Niet alleen in Libanon gaat de film donderdag in première, maar ook in Qatar, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten. Later in de maand zal de film tevens te zien zijn in Oman en Bahrein. Deze golfstaten hebben nog niet gereageerd op de actie vanuit Beiroet, maar alom wordt verwacht dat zij het Libanese voorbeeld zullen volgen.

Vooralsnog ziet het er wel naar uit dat de film in Libanon in voorpremière zal gaan. Gadot heeft nog niet gereageerd. Wel is bekend dat zij een pro-Israëlisch standpunt inneemt. Zo steunde ze het Israëlische leger in 2014 openlijk toen er een strijd tegen Hamas werd uitgevochten .

Gadot werd in 1985 geboren en diende twee jaar in het Israëlische leger (IDF). Ze won de titel Miss Israël in 2004 en vertegenwoordigde haar land tijdens de Miss Universe-verkiezing van dat jaar.
Gadot is bekend van haar rol als Gisele Yashar in de actiefilms Fast & Furious, Fast Five, en Fast & Furious 6. Ook nam ze in het eerste deel van Wonder Woman de hoofdrol op zich.

Daarnaast is ze het nieuwe gezicht van de damesparfums van Gucci.

Eerder dit jaar was ze te zien in een reclamespot rond de Super Bowl; de jaarlijkse finale van het American Football.

 

Bron: Jonet 31-05-2017