Typography

Op de site van de ‘Palestina werkgroep’ van de FNV wordt Israël beschuldigd van apartheid.
Deze bewering is onzinnig en is daarom aan te merken als een antisemitische beschuldiging, volgens de internationale definitie van antisemitisme (klik hier voor de Nederlandse vertaling).

Daaronder valt ook de bewering “dat de staat Israël op racisme is gebaseerd”. Deze definitie is vorig jaar door de meeste Westerse landen onderschreven, waaronder Nederland.

Terecht, want de beschuldiging van apartheid is volstrekt onzinnig en onwaar. In Israël hebben moslims, Joden, atheïsten, werkgevers, vakbondsmensen, zwarten en blanken exact dezelfde rechten.
Israëlische christenen zoals Salim Joubran bekleden zeer hoge posities in de Israëlische rechtelijke macht, de Arabier Ayoub Kara zit al vele jaren voor de Likoed in het Israëlische parlement en de Arabier Ghassan Alian leidt een van de zwaarte elite-eenheden van het Israëlische leger: de Golani-eenheid.Valse beschuldigingen als deze tegen de Joodse staat worden beschouwd als antisemitisme, omdat dit steeds vaker wordt vermomd als ‘antizionisme’.
Het is de 2.000 oude Jodenhaat in een nieuw jasje, zoals mensen als Frans Timmermans, Angela Merkel en de paus recent hebben aangegeven.

De site van de FNV vermeldt daarbij ook nog dat deze bewering door een “een VN-Commissie” gedaan is. Dat is niet het geval. De bewering is gedaan door een groep uitsluitend islamitische VN-lidstaten als Saoedi-Arabië, Syrië, Jemen en Soedan. De VN zelf heeft zich direct van de beschuldiging gedistantieerd en gesteld dat het VN-logo hiervoor niet gevoerd mag worden.
Israël heeft in tegenstelling tot deze Arabische- en islamitische landen juist wel godsdienstvrijheid, rechtsgelijkheid, democratie, een vrije pers en bescherming van minderheden. Iets waar Arabieren in hun eigen landen slechts van kunnen dromen.

In het artikel van de FNV wordt tevens beweerd dat de boycot van Israël “een morele plicht” is. Echter, wanneer alleen de Joodse staat hiervoor wordt aangewezen en geen andere landen met betwiste gebieden (Tibet, Krim, Westelijke Sahara, Cyprus of een van de andere honderden betwiste gebieden) is dat meten met twee maten. Ook dat wordt benoemd als antisemitisme in de eerder genoemde internationale definitie.

Likoed Nederland heeft de FNV bij herhaling gevraagd zich van dit antisemitisme te distantiëren en deze uitingen die onder de vlag van de FNV gedaan zijn te verwijderen.
Helaas vond men het niet de eens de moeite waard om te reageren.

 

Bron: Likud.nl 22-05-2017