Typography

Politici en media (en bedrijven) laten zich er steeds weer toe verleiden om een landkaart te tonen waarop Israël niet voorkomt, of waarop Israël onvolledig wordt weergegeven, om niemand voor het hoofd te stoten, of wegens zakelijke belangen.

De Amerikaanse president Trump heeft vóór zijn reis naar het Heilige Land eveneens een kaart gepubliceerd op zijn Facebook-pagina (zie afbeelding), en tot verbazing van iedereen is deze juist. Jeruzalem wordt er zelfs als hoofdstad van Israël aangegeven!

Een dag eerder had het Witte Huis een video gepubliceerd, waarin Israël maar half werd getoond, en alle door de Palestijnse Autoriteit bestuurde gebieden waren verwijderd. Deze video werd weliswaar naderhand weer verwijderd, maar hij toont aan dat er bij de regering-Trump nog ambtenaren van de regering-Obama zijn, die een heel andere visie op Israël hebben dan hun president.

Er kunnen wel verschillende meningen bestaan over president Trump, maar voor Israël schijnt hij een zegen te zijn, en men wacht met spanning op zijn bezoek aan Jeruzalem. Na de positieve signalen van de president heeft men hier grote verwachtingen van hem. Op de Israel Today redactie blijven we u uitvoerig berichten over het bezoek van Trump.

 

Bron: Israel Today 21-05-2017