Typography

In Hebron is afgelopen zaterdag bij de gemeenteraadsverkiezingen van de Palestijnse Autoriteit een terrorist tot burgemeester gekozen. Tayseer Abu Sneineh was in 1980 betrokken bij een aanval op een gebouw in Hebron waarin zich Joodse yeshiva-studenten bevonden. Bij die aanval werden zes studenten gedood en zestien andere Israëli's raakten gewond.

De terroristen, waaronder Abu Sneineh, Hebrons nieuwe burgemeester, werden allen tot levenslange gevangenisstraffen veroordeeld. In de jaren 80 werden zij echter vrijgelaten bij verschillende uitwisselingen van gevangenen. Abu Sneineh heeft nooit spijt gehad van zijn daden, hij is hij er zelfs trots op. In zijn Facebook-profiel wordt hij als een van de 'helden van de operatie in Hebron' genoemd.

Abu Sneineh was de kandidaat van de Fatachpartij. Hamas nam geen deel aan de verkiezingen en had geen kandidaten gesteld. De stad Hebron wordt beschouwd als de meest radicale stad in Judea en Samaria, en tevens als een bolwerk van Hamas.


De gemeenteraadsverkiezingen waren de eerste verkiezingen die sinds meer dan tien jaar door de Palestijnse Autoriteit zijn gehouden. Hamas nam geen deel aan de verkiezingen, want het was niet bereid deel te nemen aan de verkiezingen, terwijl honderden Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen al wekenlang in hongerstaking zijn. Toch was de verkiezingsuitslag voor de regerende Fatachpartij van Machmoud Abbas allesbehalve bevredigend.

Nagel aan de doodskist
Een woordvoerder van de Joodse nederzetting in Hebron zei: 'De keuze van een wrede moordenaar, die blijft pronken met zijn daden, tot burgemeester van Hebron, is de laatste nagel aan de doodskist van de bloedige overeenkomst, bekend als de Oslo-akkoorden.'

Ofir Gendelman, woordvoerder voor het bureau van de premier in de Arabische taal, reageerde op zijn Twitter-account op de keuze van deze terrorist tot burgemeester: 'Het gaat om een cultuur van terreur. De Palestijnen in Hebron hebben de koelbloedige moordenaar op zes Israëli's tot hun nieuwe burgemeester gekozen. Nergens anders, alleen bij de Palestijnse Autoriteit kan een moordenaar in een ​​officieel ambt worden gekozen.'

 

Bron: Israel Today 15-05-2017