Typography

Dinsdag bezocht de eerste functionaris van de nieuwe Amerikaanse regering Israël voor een bezoek aan premier Benjamin Netanyahu. De voormalig burgemeester van New York Rudy Giuliani, een adviseur van president Donald Trump en het nieuwe hoofd van Amerika's cyber security-programma, werd warm ontvangen door Netanyahu.

Op een persconferentie, voorafgaand aan de aankomst van Giuliani, zei de premier: 'Dit is de tijd voor verantwoorde diplomatie en het bijpraten van onze vrienden, de tijd dat diplomatie onze samenwerking zal versterken, en het vertrouwen tussen de Staat Israël en de nieuwe regering in Washington zal vergroten.'

Netanyahu verwierp oproepen van rechtse leden van zijn coalitie om de gelegenheid, geboden door Trump's inauguratie, te gebruiken om gebieden van Judea en Samaria, waar honderdduizenden Joden wonen, te annexeren. 'Dit is niet de tijd voor reflexmatige reacties, opgelegde zaken of verrassingen," zei Netanyahu, en benadrukte dat het zijn voorkeur heeft om samen te werken met Trump om Israëls doelen te bereiken.

 

Bron: Israel Today 24-01-2017