Typography

De Israëlische Minister van Justitie reed dinsdag rond in de Bijbelse stad Hebron en keurde de beperkingen af, die voor de daar wonende Joden gelden. Hebron is een van de steden die door de Palestijnse Arabieren worden geclaimd, en zoals de wereld zegt, zijn alle Joden er 'bezetters'.

De minister verwees naar de aanstaande inauguratie van de Amerikaanse president-elect Donald Trump, en het vertrek uit het Witte Huis van Barack Obama, en zei dat er zeer binnenkort geen excuses meer bestaan om de Joodse aanwezigheid in deze bakermat van de Joodse beschaving niet te versterken.

'Het is ondenkbaar dat de bouw in Hebron al zo vele jaren is geblokkeerd,' zei Shaked tegen verslaggevers. 'Deze plaats is van ons, zowel op grond van juridisch als van historisch recht,' benadrukte ze. 'Onze voorvader Abraham wandelde hier en dat was het begin van een natie die de wereld leerde wat echte moraal betekent. Daarna vestigde David, de koning van Israël, zijn monarchie hier.'

Net als velen in de Israëlische regering, hoopt Shaked dat zij na de inhuldiging van Donald Trump op 20 januari, niet langer dit vanzelfsprekende verhaal hoeft te blijven uitleggen. 'Ik wil vanaf deze plaats zeggen, dat over tien dagen alle excuses voorbij zullen zijn. We moeten bouwen en bouwen, Jeruzalem, evenals Judea en Samaria ontwikkelen, want het is ons thuis. Dat is ons recht,' zo besloot ze.


Bron: Israel Today 10-01-2017