Typography

Groot-Brittanië stopt met het betalen van miljoenen ponden aan de Palestijnse Autoriteit (PA) nu blijkt dat de ontvangers het geld uitgeven aan terroristen en terreurorganisaties. Zo zou een bommenmaker van Hamas honderdduizend Britse pond hebben ontvangen via de PA. Aan de hand daarvan heeft minister Priti Patel (Conservatieven) van Ontwikkelingssamenwerking besloten om de financiële banden met de PA door te snijden.

In de zomer kwamen Britse parlementariërs in het verweer nadat bleek dat de PA het Britse belastinggeld getrapt betaalde aan Palestijnse terroristen die dood en verderf willen zaaien. Niet alleen de bommembouwer van Hamas, maar ook de nabestaanden van zelfmoordterroristen en familieleden van jongeren die Israëli’s met messen aanvallen, krijgen grote sommen geld van de PA. Het wordt betaald als ‘schadevergoeding’, maar wordt door critici gezien als beloning voor de daden van de terroristen.

In Groot-Brittanië is de geldstroom nu stopgezet, maar in de rest van de Europese Unie is dat nog niet het geval. Actiegroep Likoed Nederland roept de Nederlandse overheid nu op om het voorbeeld van de Britten te volgen. ‘Hoe is het mogelijk dat minister Koenders zijn ogen blijft sluiten voor de moord en doodslag, die met Nederlands belastinggeld wordt aangericht onder Israëlische en andere burgers? Het wordt tijd dat Nederland Groot-Brittannië volgt en het financieren van Palestijnse terreur definitief stopt’, aldus de organisatie in een persbericht.

In de Verenigde Staten bereidt senator Lindsay Graham een wet voor die financiering aan de PA door de Amerikaanse overheid verbiedt. De insteek is hetzelfde: doordat de regering van president Mahmud Abbas geld geeft aan terroristen, hun familieleden en nabestaanden, is het niet zeker dat Amerikaans belastinggeld wel goed wordt besteed.

 

Bron: Jonet 10-10-2016