Typography

Israël loopt voorop in de wereldwijde hightech industrie. En ere wie ere toekomt, de vandaag overleden Shimon Peres heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Al in de jaren vijftig drong hij in het net opgerichte land aan op het ontwikkelen van een luchtvaartindustrie en een nucleaire industrie.

Andere ministers bespotten hem, met de opmerking dat Israël nog niet eens goede fietsen kon produceren.
Maar Shimon Peres zette door en legde zo de basis voor de hightech industrie in Israël.

Likoed regeringen, net name onder Benjamin Netanjahoe, bouwden daarop voort door veel faciliteiten te creëren voor startende hightech ondernemingen.
En zo kan het zijn dat veel van uw toekomstige hoogtechnologische producten in Israël worden ontwikkeld.

Twee voorbeelden:

Apple iPhone 8

De iPhone 7 ligt nog maar net in de winkels, maar de ontwikkeling van de iPhone 8 is alweer in volle gang. Apple doet er heel geheimzinnig over, maar Israëlische werknemers van Apple hebben aan journalisten toegegeven dat het researchkantoor van Apple in Herzlia (het grootste buiten de VS) werkt aan de ontwikkeling van de iPhone 8.

De iPhone 8 zal radicaal anders worden dan de iPhone 6, iPhone 6S en iPhone 7. Terwijl het design bij deze toestellen voor het eerst in de geschiedenis van Apple drie achtereenvolgende jaren elkaar nagenoeg hetzelfde is gebleven, zal dit nu weer sterk veranderen.

Het uiterlijk wordt radicaal vernieuwd met een scherm van hoek tot hoek en de homeknop verwerkt in het scherm en een beter scherm. Daarnaast zal de camera weer beter worden. Het nummer lijkt er ook op te wijzen dat de iPhone 7S zal worden overgeslagen en dat meteen de enorm verbeterde Apple iPhone 8 zal uitkomen.

Ontwikkeld in Israël.


Intel

De volgende, meest geavanceerde processor van Intel wordt momenteel ontwikkeld in Haifa in Israël. Intel belooft een stijging van de prestaties van de computer met dubbele cijfers, een langere levensduur van de accu en een betere beveiliging.

De zevende generatie van de nieuwe Intel Core 14-nanometer-plus processor wordt volgens Intel de “sterkste en snelste” ooit. Deze heeft als doel om aan de eisen tegemoet te komen van het toegenomen aantal connecties en gebruik van internet en het groeiende gebruik van hoge-kwaliteit video, ultra-high-definition (UHD), 360-graden video-formaten en Virtual Reality. Hij zal geschikt zijn voor ultradunne notebooks en twee-in-één laptop-tablets. Door een lager energieverbruik zal de accu langer blijven werken.

Ran Senderovitz, algemeen manager van de Israëlische ontwikkelcentra van Intel Israël, verklaarde trots:

“De technologie verkent volledig nieuw terrein. We hebben het over verbazingwekkende technologie, van 14 nanometer. Dat is een haardikte, gedeeld door 8000. Laptops worden op die manier bijna net zo dun als smartphones.”

Intel is sinds 1974 actief in Israël. Het is de grootste vestiging van Intel buiten de Verenigde Staten; het heeft ongeveer 10.000 werknemers in haar fabriek in Kiriat Gat en in haar vier ontwikkelcentra, in Haifa, Yakum, Jeruzalem en Petach Tikwa.

Intel is daarmee de grootste particuliere werkgever in Israël.

Dreun voor de boycotbeweging

Het komische is dat de Israël-haters, die druk bezig zijn om te protesteren tegen bijvoorbeeld de verkoop van Israëlische dadels in supermarkten, onwetend zijn van het feit dat ze volop gebruik maken van Israëlische technologie. Denk aan hun laptops, netwerken, internet-beveiliging, smartphones en iPhones.

Of ze weten het wel, maar kunnen niet zonder ….

 

Bron: Likud.nl 04-10-2016