Typography

Opnieuw hebben zwaar bewapende soldaten zich botgevierd op vredelievende Palestijnse vrouwen die alleen maar protesteerden tegen Israëli’s die hun land inpikken. Dit soort suggestieve beelden en teksten worden massaal bekeken op de sociale media.


De ‘vrouwendemonstratie’ werd door een van de omstanders op film vastgelegd en eveneens op internet geplaatst. Dit ongepolijste filmpje laat zien hoe overdreven gespeeld de beelden in werkelijkheid zijn.

Allereerst valt de menigte journalisten en camerateams op. Daaruit blijkt dat het hier niet om een spontane, toevallige confrontatie gaat tussen de vrouwen en hun zogenaamde belagers. Alles is met opzet in scène gezet. Later ‘struikelt’ een oudere Palestijnse vrouw zonder dat ze geduwd wordt en blijft krijsend zitten. Een meisje schiet direct te hulp en ontfermt zich over de ‘aangevallen’ vrouw.

Aan het eind van het schouwspel staan ze nog samen te treuren. De strijd tegen de ‘Joodse onderdrukkers’ is heftig en inspannend, maar de gemaakte beelden geven de internationale gemeenschap nieuwe munitie voor de Jodenhaat. En dat is alle inspanning waard.


Bron: Israel Today 28-04-2016