Typography

Israëls minister-president Benjamin Netanyahu heeft gisteren per satelliet de deelnemers aan de conferentie van de American-Israel Public Affairs Committee (AIPAC) in Washington toegesproken. Hij sprak zijn hoop uit dat de VS voortaan elke stap zal afwijzen naar een resolutie van de VN-Veiligheidsraad die een Palestijnse staat steunt


'Een resolutie van de Veiligheidsraad met als doel Israël onder druk te zetten, zou de Palestijnse positie verder verharden en zodoende zelfs de kans op vrede met vele, vele jaren voor zich uit schuiven'. Verder zei hij dat hij onmiddellijk bereid zou zijn, zonder voorwaarden vooraf, gesprekken met de Palestijnse leiders te beginnen om een tweestatenoplossing te bereiken. De PA-voorzitter Machmoud Abbas zou dit idee echter niet steunen.

'Vrede komt niet tot stand door resoluties van de VN-veiligheidsraad, maar door rechtstreeks onderhandelingen tussen de partijen. De beste formule om vrede te bereiken is twee staten voor twee volkeren, waarbij de gedemilitariseerde Palestijnen eindelijk de Joodse Staat erkennen.


Bron: Israel Today 23-03-2016