Recent - Israël

Iran wil dat Israël en zijn westerse bondgenoten begrijpen dat als ze zich in Syrië blijven mengen, het de Joodse Staat is die de zwaarste prijs zal betalen. 'Als Israël nog een paar dagen wil overleven, moet het een einde maken aan dit kinderachtige spel', aldus Ali Shirazi

Lees meer...

Dinsgdag 19 September 2017, De Israelische premier Benjamin Netanyahu bespreekt de 72ste vergadering van de United Nations General Assembly in New York.
Bekijk de speech hier.

De Werelderfgoedcommissie van de UNESCO heeft vrijdag in Krakau, Polen, de Machpelagrot in Hebron, waar de aartsvaders Abraham, Isaak en Jakob zijn begraven, tot Palestijnse Werelderfgoed verklaard. 13 staten stemden voor, drie stemden tegen en zes onthielden zich van stemming.

Lees meer...

Nadat tussen twee scholen van UNRWA in Gaza een terreurtunnel werd ontdekt, die direct onder de lokalen van de leerlingen liep, heeft Israël een klacht ingediend bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.
De Israëlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, die afgelopen week de Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley rondleidde in een Hamastunnel nabij kibboets Ein Hashlosha, heeft in een brief aan de VN Veiligheidsraad de veroordeling geëist van Hamas wegens de terreurtunnel onder twee scholen van de UNRWA in de Gazastrook.

Lees meer...

De Libanese overheid heeft protest aangetekend tegen het verschijnen van de film ‘Wonder Woman’ omdat de hoofdrol wordt vertolkt door een Israëlische actrice. Het ministerie van Economische Zaken in Beiroet heeft een officieel verzoek ingediend bij de filmzalen in het land om de Hollywood-film te boycotten. Het feit dat model en actrice Gal Gadot de rol van Wonder Woman vertolkt, gaat de Libanese ambtenaren te ver.

Lees meer...

Op de site van de ‘Palestina werkgroep’ van de FNV wordt Israël beschuldigd van apartheid.
Deze bewering is onzinnig en is daarom aan te merken als een antisemitische beschuldiging, volgens de internationale definitie van antisemitisme (klik hier voor de Nederlandse vertaling).

Lees meer...

Politici en media (en bedrijven) laten zich er steeds weer toe verleiden om een landkaart te tonen waarop Israël niet voorkomt, of waarop Israël onvolledig wordt weergegeven, om niemand voor het hoofd te stoten, of wegens zakelijke belangen.

Lees meer...

Is het Twitter-account van het Israëlische M0inisterie van Buitenlandse Zaken racistisch of radicaal? Althans, dat dacht het Zweedse Instituut, een door de Zweedse overheid gefinancierde organisatie die tot doel heeft om begrip voor andere culturen en Zweedse activiteiten op de wereld te stimuleren.

Lees meer...

De verplaatsing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem bevordert het vredesproces door het herstellen van een historische fout, zo reageerde premier Netanyahu zondag op uitspraken van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson betreffende de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade.

Lees meer...

Meer artikelen...