De Centrale Joodse Raad in Duitsland raadt Joden af om in grote steden nog langer een keppeltje te dragen op straat. De president van de raad, Joseph Schuster, wijst op recente uitingen van antisemitisme en zegt dat maatschappelijk een keerpunt is bereikt.

Een voormalige lijfwacht van al-Qaeda-baas Osama bin Laden leeft al jaren op kosten van de staat in Duitsland en kan niet worden uitgeleverd aan zijn geboorteland Tunesië. Dat melden Duitse media.

In antwoord op Kamervragen van de PVV over de aanschaf van een privéjet van 50 miljoen dollar voor de Palestijnse president antwoordde minister van Ontwikkelingshulp Kaag (D66) dat hier geen Nederlands belastinggeld voor gebruikt is.

Teheran lijkt zich voor te bereiden op een directe confrontatie met Israël. De militaire invloed van Iran in Syrië neemt toe. Het land wil dit nu gebruiken om doelen binnen de Israëlische Staat aan te vallen.

Historicus Katja Happe analyseert in Veel Valse Hoop waarom zo veel Joden uit Nederland werden gedeporteerd en vermoord. Het is de eerste grote monografie over dit onderwerp geschreven door een Duitser.

De Staat moet zo snel mogelijk stoppen met het verstrekken van persoonsgegevens aan kerken. Die oproep doet Privacy First aan het kabinet.

Op de Noorderdwarsvaart in Drachten zijn maandagochtend drie auto's met elkaar in botsing gekomen.

Friesland heeft God nodig!
Daarom willen we van 23 t/m 25 februari samen als christenen God zoeken voor onze provincie.
Naast de diensten met aanbidding en onderwijs, gaan we ook praktisch aan de slag met evangeliseren.
Een team van River Church Amsterdam, die zeer bedreven zijn in evangelisatie, komt ons onderwijs geven en ons praktisch ondersteunen op straat.

 

 

 

CFD op Facebook

Activiteiten