Typography

Hulpdiensten zijn zaterdagavond uitgerukt voor een uitslaande brand aan de Lange West in Drachten.
De brand woedt in een flatgebouw. De brandweer heeft Grip1 gegeven en gaat de gehele flat ontruimen.

Er zouden mogelijk nog mensen binnen zijn. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Update 21:23 uur: De brand is onder controle, meldt de brandweer. Omdat er veel rook in de flat is, wordt het gebouw (drie hoog) ontruimd.

Het is al de tweede keer dat er zaterdag brand uitbreekt in Drachten. Bij de Douglas in het centrum aan de Zuiderbuurt was 's middags ook een brand.

 

 

Drie bewoners van een flatgebouw aan de Lange West in Drachten zijn zaterdagavond naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de brandweer. In de flat woedde ‘s avonds een felle brand in een van de appartementen. De brand is inmiddels onder controle.

Rond negen uur besloot de brandweer de hele flat, waar veel ouderen wonen, volledig te ontruimen. Bewoners werden opgevangen in de bedrijfskantine van Philips. Reden daarvoor was de ghevige rookontwikkeling die bij de flatbrand ontstond.

Brandweer en hulpdiensten rukten met groot materieel uit. Rond half tien ‘s avonds was het vuur onder controle. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.
Minimaal vijf woningen zijn onbewoonbaar verklaard, meldt de brandweer. Dat komt door rook- en waterschade.

Het is zaterdag de tweede brand in Drachten. 's Middags woedde een brand in het pand van parfumerie Douglas aan de Zuiderbuurt.

 

Bron: LC 01-10-2016