Typography

Het CDA wil in een spoeddebat het college van Smallingerland ter verantwoording roepen om de straf die de gemeente tuinbedrijf A. Th. de Boer oplegt.


Het christelijke bedrijf uit Drachten weigerde in het najaar stagiair Bas van der Meer omdat hij homo is. Vorige maand werd eigenaar Hendrik de Boer veroordeeld voor discriminatie. Hij moet een geldboete betalen.

Smallingerland wil alleen handelen met integere bedrijven in de gemeente en besloot vorige week om de rest van het jaar niets meer in te kopen bij de tuinhandel. Jaarlijks doet de gemeente voor ongeveer 30.000 euro handel met De Boer.

In de eerste maanden van 2016 was al voor 10.000 euro ingekocht.  Het CDA is ontstemd over de werkwijze van de gemeente. De partij vindt dat A. Th. de Boer maar een keer gestraft hoeft te worden. Dat is al door de rechter gebeurd.

De gemeente hoeft dat niet met een boycot te overtreffen, vindt het CDA.  De ELP en VVD steunen het voorstel van het CDA. Wanneer het spoeddebat plaatsvindt, is nog niet bekend.

 

Bron:Leeuwarder Courant 30-05-2016